Navigatie

ÄGGHALVOR | belegde halve eitjes


Zo'n typisch Zweeds gerechtje voor het paasbuffet, ägghalvor. Halve hardgekookte eitjes met een lekkere topping. De topping misstaat trouwens ook niet op een stukje knäckebröd.

De belegjes zijn lekker combinaties van smaken waarmee je eindeloos kunt variëren, dus leef je uit! Ik geef je alvast wat tips.

De receptjes zijn voor 10 eihelften per smaak (dus 5 hardgekookte eieren), wil je meer of minder pas dan de hoeveelheid vulling die je maakt aan.

Eitje met haring: 125gr zure haring (matjessill te koop bij Ikea is een goede smaak hiervoor, maar gebruik welke je wilt en makkelijk kunt kopen of gebruik van je eigen haring met ui en dille). Snij de haring in kleine stukjes en verdeel deze over 10 eihelften. Schep op elk ei wat zure room of creme fraiche en strooi er wat fijngesneden bieslook over en verkruimel er wat knäckebröd over.

 

Eitje met grubbröra: top je eihelften met je eigengemaakte Zweedse ei & anjovissalade en steek in elk hoopje een stukje knäckebröd, maak af met een takje dille of wat bieslook

 

Eitje met remoulade: Meng wat fijngesneden augurkjes met wat fijngesneden kappertjes en wrijf er twee ansjovisfileetjes door. Roer er 3 flinke eetlepels mayonaise door en verdeel de saus over je eierhelften en versier elk eitje met wat kleingesneden reepjes augurk en een kappertje.

 

Eitje Skagen: Snij 100 gram gepelde en gekookte garnalen in stukjes en meng 100ml creme fraiche, een theelepel mierikswortel en een eetlepel fijngesneden dille. Breng op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel over je eihelften. Garneer met een garnaal en een takje dille of garneer met een toefje viseitjes.

 

Eitje zalm: leg een stukje gerookte biologische zalm op elk eihelftje. Meng 75 gram creme fraiche met een theelepel gerapte mierikswortel en wat fijngesneden bieslook en dille. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. (of gebruik het creme fraiche mengsel wat je ook gebruikt op de aardappelkoekjes) Doe doe een flinke klodder van het roommengsel op je met zalm belegde eitjes en maak af met een takje dille

© 2008 - 2018 Rosa Rugosa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.