Navigatie

Pannkakstårta | 22 juni 2018

Vorige Artikel 6 van 31 Volgende

Pannkakstårta | Pannenkoektaart

Dit weekend viert Zweden Midsommar, wat net als kerst een heel belangrijk feest is in Zweden. Er worden meipalen versierd waar, als ze eenmaal klaar zijn, omheen gedanst wordt en natuurlijk wordt er veel gegeten en gedronken.

Het feesteten bestaat in de meeste gevallen, net als met kerst uit een buffet waar iedereen van pakt wat hij of zij lekker vindt; Verschillende soorten ingelegde haring, zalm, aardappelsalade, bietensalade, knäckebröd en natuurlijk ontbreken ook hier de Zweedse gehaktballetjes niet. Het toetje is eigenlijk altijd een taart met iets van aardbeien en/ of ander rood zomerfruit want dat hoort natuurlijk echt bij het seizoen.

Wij maakten een Zweedse pannenkoektaart, mét slagroom en vers fruit, als dat geen zomer uitstraalt! Met deze gemakkelijk te maken feestelijke taart kun je je eigen midzomerweekend vieren, maar natuurlijk is 'ie versgemaakt de hele zomer lekker en ook super leuk om met kinderen te maken!

Wij vullen de taart traditioneel met slagroom en jam en versieren 'm met vers fruit, maar je kunt er elke vulling tussen doen die je lekker vindt, wissel de laagjes af met jam en chocoladepasta bijvoorbeeld of voor een hele gezonde versie gebruik je geen slagroom maar dikke yoghurt met honing en jam met weinig suiker, gebruik je fantasie om er van te maken wat je wilt.

Je maakt de taart zo hoog als je zelf wilt, heb je bijvoorbeeld eens wat pannekoeken over (of bak als je pannekoeken bakt wat extra) dan kun je de taart ook super goed van overgebleven pannekoeken maken. 

FOTOGRAFIE: © Anna Rubingh  

DIT HEB JE NODIG:

Voor de pannekoeken 12-15 (afhankelijk van de grootte)

  • 250gr bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 800ml melk
  • Boter voor het bakkken

Voor de vulling:

  • 500ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 pot jam naar smaak (wij gebruikten bosbessenjam)
  • vers fruit voor de garnering (zoveel je wilt)

ZO MAAK JE DE TAART:

Maak eerst je pannekoeken. Meng hiervoor de bloem, suiker en zout door elkaar, voeg de eieren toe en als laatste de melk, beetje bij beetje en klop met een garde of mixer tot je een klontvrij beslag hebt. Het zijn dunne pannekoekjes, dus het beslag is redelijk dun en vloeibaar. Bak de dunne pannekoeken in boter in een koekenpan, als de bovenkant gestold is draai je ze om.

Als de pannekoeken klaar zijn laat je ze eerst helemaal afkoelen.

Was ondertussen het fruit en laat het goed drogen.

Klop de slagroom met de suiker en vervolgens kan de opbouw van de taart beginnen. Bespeer een pannekoek met een laagje jam in de smaak van je keuze en daarna met een laag slagroom en stapel er een tweede op dezelfde manier belegde pannekoek op tot je pannekoeken op zijn of de taart zo hoog is als jij wilt. Eindig met een niet met jam besmeerde pannekoek, besmeer de bovenste alleen met slagroom en versier daarna de taart met vers fruit.

Fijne zomer!

 

 

 

FOTOGRAFIE: © Anna Rubingh

 

© 2008 - 2018 Rosa Rugosa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.