Navigatie

Bosbessen kwark crumbles

Vorige Artikel 4 van 12 Volgende

Bosbessen kwark crumbles

Deze fantastische crumbles zijn lekker fris van smaak door de kwark, roomkaas en lekker veel bosbessen. De kruimellaag aan de bovenkant geeft ze een krokante bite en verrassende textuur.

Ingrediënten:

100gr zachte boter

150gr suiker

2 biologische eieren

125gr zelfrijzend bakmeel

200gr kwark

250gr bosbessen/ blauwe bessen (vers of ingevroren)

100gr roomkaas (bijvoorbeeld mon chou)

kruimellaag:

75gr bloem

75gr suiker

50gr harde boter

                                                                                                                                                                           Fotografie © Anna Rubingh

Roer de zachte boter en de suiker door elkaar met een mixer totdat de suiker grotendeels is opgenomen en voeg een voor een de eieren toe.

Roer er beetje voor beetje, om en om het zelfrijzend bakmeel en de kwark door.

 

Snij de Mon Chou in kleine blokjes en roer deze samen met de bosbessen door het deeg.

Wanneer je ingevroren bosbessen/ blauwe bessen gebruikt hoef je ze niet eerst te ontdooien, je kunt ze zo uit de diepvries toevoegen.

 

Doe het mengsel in een ingevet bakblik, deze hoeveelheid is geschikt voor een springvorm van 24cm of een rechthoekig bakblik van ongeveer gelijk volume.

 

Meng voor de kruimellaag de bloem en suiker door elkaar en snijd de harde er met twee messen door en verfijn de kruimels nog wat door het mengsel door je handen te wrijven. Doe dat met niet te warme handen en zorg dat je het niet te lang doet anders wordt de boter te zacht en heb je geen kruimels meer. Je kunt ook een blender of keukenmachine gebruiken, meng daar gewoon alle ingrediënten voor je kruimellaag in.

 

Verdeel de kruimellaag over het deeg wat je al in je bakblik had gedaan en bak je crumble in een voorverwarmde oven op 180 graden in 40 minuten gaar en goudbruin.

                                                                                                                                                                             Fotografie © Anna Rubingh

© 2008 - 2018 Rosa Rugosa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.